Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nainen ei ajattele aina vain ulkonäköään

Mielipide
 
Johanna Mäkelä

"Maaret Kallion ihana blogikirjoitus Uskalla olla vihaamatta kehoasi (HS.fi 15. 6.), nostatti mieleeni ajatuksia siitä, kuinka aikuista naiseutta koetellaan.

Muistan kirkkaasti sen hämmästyksen tunteen, kun lääkäri kehotti minua 13-vuotiaana poistattamaan luufinnit kasvoistani mainitsemalla, että ne tulisivat häiritsemään elämääni joskus myöhemmin. Lääkärin kommentti nostatti esiteinissä raivon: minuahan näppylät eivät koskaan häiritse!

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä eräässä kesätapahtumassa ystäväni sai jalkaansa viillon, ja hän kävi näyttämässä sitä ensiapupisteellä. Hoitohenkilökunta kehotti ystävääni lähtemään sairaalaan tikattavaksi, sillä muuten tytölle jäisi jalkaan arpi. Minihameinen tyttö osoitti operoitua arpista polveaan ja kyseenalaisti hoitoon lähtemisen syyn. Hoitohenkilökunta putsasi jalan ja toivotti hauskaa päivää.

Parinkympin kynnyksellä poikapuoliset kaverimme eivät voineet ymmärtää, että kävimme jalkapallotreeneissä, vaikka meillä ei ollut aikomusta laihtua tai näyttää muuten paremmalta. Eiväthän sen ikäiset naiset liiku kuin ulkonäkösyistä, varsinkaan harrastetasolla.

Nyt 28-vuotiaana ja kaksi lasta imettäneenä olen käynyt keskusteluja silikonien tarpeesta rinnoissani. Tuo 15 vuotta sitten herännyt kysymys nousee yhä edelleen mieleeni: miksi muokata ulkonäköä "paremmaksi", vaikka sillä ei ole omaa elämään mitään merkitystä?"

Johanna Mäkelä
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat