Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peruskouluun tarvitaan lisää matematiikkaa

Mielipide
 
Taito Taskinen

Jos hallitusohjelman kaavailut toteutuvat, peruskoulussa opetetaan liikuntaa tunti joka päivä. Se on varmasti hyvä koululaisten opiskelukunnon ja myös kansanterveyden kannalta.

Puolitoista vuotta sitten julkaistut Pisa-tulokset kertoivat, että Suomi on pudonnut matematiikassa kymmenen sijaa yhdeksässä vuodessa. Suomi on matematiikan osaamisessa sijalla 12, kun vuonna 2003 Suomi sijoittui toiseksi.

Uudet työpaikat syntyvät vanhojen tuotteiden kysynnän lisääntymisestä tai innovaatioista. Suomen tulevaisuus ratkaistaan innovaatioilla, joita yritykset kehittävät yhteistyössä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Tutkimukseen ja tuotekehittelyyn on panostettava. Korkea osaaminen on ainoa tapa luoda työtä myös heikommin koulutetuille.

Innovaatioiden syntyminen edellyttää syvällistä tietoa, laaja-alaista osaamista ja kykyä yhdistellä näitä molempia mullistavalla tavalla.

Innovaatiot vaativat matematiikkaa, jonka yhteinen tuntimäärä suomalaisissa peruskouluissa on suhteellisesti ja absoluuttisesti pienempi kuin muissa OECD-maissa. Matematiikan tuntimäärän lisääminen ja matematiikan osaamisen vahvistaminen ensimmäiseltä vuosiluokalta lähtien läpi koko peruskoulun on elinehto innovaatioiden synnylle ja Suomen selviytymiselle.

Taito Taskinen
Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat