Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ympäristöosaamista on muillakin kuin päättäjillä

Mielipide
 
Olli Vento

Mitä taitavammin torjumme ilmastonmuutosta ja tuemme luonnon monimuotoisuutta, sitä paremmat ovat hyvinvoinnin edellytykset tulevaisuudessa.

Ympäristöriskejä koskeva tieto on viime vuosina kasvanut paljon. Monimutkaista kokonaisuutta taustoittaa esimerkiksi tutkimuskokonaisuus "planetary boundaries", johon ulkoministeri Timo Soini (ps) viittasi hiljan puheessaan EU:n ulkoministerikokouksessa (HS 11. 6.).

Perustuslain 20. pykälän mukaan julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon. Yksi tähän liittyvistä tavoitteista on turvata ympäristöasioissa valitusoikeus yhä enemmän muillekin kuin vain asianosaisille.

Ajatus rajoittaa kuntalaisten valitusoikeutta ympäristöasioissa ei ole perusteltu. Merkittävää on sekin, että ympäristöosaamista on paljon muillakin kuin päättäjillä. Yhteiskunnassa oleva tieto ja osaaminen on hyvä saada käyttöön nykyistä laajemmin. Toimiva tulevaisuus on yhteinen asia.

Olli Vento
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat