Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jätteiden lajittelusta lähetettävä ohjeet jokaiseen kotiin

Mielipide
 
Sara Favén

Pääkaupunkiseudulla on poltettu sekajätettä ja saatu siitä energiaa jo noin vuoden ajan. Osa jätteestä hyödynnetään lajittelemalla, esimerkiksi metalli kerätään erikseen. Metallijäte lajitellaan oman asunnon jätekatoksessa olevaan astiaan tai keskitetysti esimerkiksi isojen markettien yhteydessä oleviin astioihin. Suuret määrät metallia tuottavat kuitenkin ongelmia jätteenpolttolaitoksessa (HS Kaupunki 16. 6.).

Ihmettelen, miksi asiasta ei ole tiedotettu asukkaille suunnitelmallisesti. Olen saanut tietoa vain sanomalehdistä ja tuttavilta sekä tietenkin HSY:n nettisivuilta. Rivitaloyhtiössämme Myllypurossa energiajaetta kerättiin vielä kauan uuden laitoksen toiminnan alettua. Vasta aktiivisen asukkaan ansiosta selvisi, että erillinen astia energiajakeelle oli turha.

Kun metallista aiheutuu laitokselle ongelmia, toivoisin, että asiasta tiedotettaisiin virallisesti mahdollisimman pian. Vai ovatko tiedotteet unohtuneet isännöitsijän toimistoon? Kaikki eivät etsi tietoa omatoimisesti. Olisi helpompi kannustaa naapureita lajitteluun, jos olisimme saaneet selvät ohjeet jokaiseen kotiin.

Sara Favén
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat