Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi on täynnä matkailun helmiä

Mielipide
 
Hannu Tuominen

Suomesta ei ole pakko lähteä merta edemmäs. Kotimaassa on kosolti nähtävää. Kesäloman suurimmat elämykset saattavatkin löytyä lähialueelta.

Olen kiertänyt ja ikuistanut lyhyessä ajassa jo satoja kotimaisia piilossa olevia helmiä. Olen löytänyt intohimoista keräilyä, kotiseuturakkautta, kätkettyjä aarteita, pähkähulluja ideoita, upeita maisemia ja arvokasta kulttuuriperintömme tallentamista. Moni pölyisten pikkuteiden varsilla piilotteleva museo ei olekaan pölyinen. Välillä ihmettelin, olenko Suomessa lainkaan.

Voi vain hämmästellä, miten Eija Mäenpää Viialasta on kerännyt 300 lastenvaunua ja Mäkilän veljekset Somerolta toistasataa traktoria. Kaarlo Koukku Kiikasta tietää kaiken Mannerheimistä. Tina Rosström Tammisaaresta on tallentanut huikean kokoelman sairaalavälineistöä.

Isnäsin kylätoimikunnan päätös pelastaa kylän voimalaitoksen vanha höyrykone oli upea ratkaisu, todellinen kulttuuriteko. Nisse Häggblom Timron saaresta tietää kaiken perämoottoreista ja on myös innokas niitä keräämään.

Kotiseudustaan kiinnostuneet ihmiset eivät laske talkootunteja. Heille tärkeintä on tallentaa kulttuuriperintöämme tuleville sukupolville. Suomessa on kymmenittäin kotiseutumuseoita, jotka eivät olisi olemassa ilman näitä puuhanaisia ja -miehiä.

Suomen suvi on täynnä näiden kotiseutuihmisten organisoimia kesätapahtumia. Viiden vuoden välein pidettäviä Vesilahden Narvan markkinoita ei kannata jättää väliin. Välillä voi heittää saapasta tai kännykkää, osallistua itikantappokisaan tai osallistua Puolangan säälittäville pessimismipäiville.

Hannu Tuominen
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat