Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perustetaan jalkapalloakatemia

Mielipide
 
Pentti Salin

Suomen jalkapallon kansainvälinen taso ei nouse ennen kuin ryhdytään perusteellisempiin muutoksiin. Suomalaisen jalkapalloilun, kuten myös muun huippu-urheilun, esteenä on niin sanotun porvarillisen koulutuksen ihannointi. Lupaavilta junioreilta lajin kehitys jää kesken aktiivisimman kehityskauden aikana: ensin on suoritettava lukio tai ammattitutkinto. Urheilu jää pakostakin toissijaiseksi.

Muiden maiden lupaavien junioreiden – lajissa kuin lajissa – ei tarvitse huolehtia koulukäynnistä eikä ammattiin valmistautumisesta, kun heidät pestataan jo teini-iässä eri seurojen akatemioihin. Ainakin sopimuskauden aikainen leipä ja muu ylläpito sekä osin myös kevyemmät perusopinnot on turvattu.

Miksi Suomessa ei kerätä eri seurojen huipuista jalkapalloakatemiaa, kovan tason sisäoppilaitosta? Tähän akatemiaan otettaisiin testien ja pääsykokeiden perusteella lupaavimmat juniorit 15-vuotiaasta U21-ikään. Ohjelmassa olisi pääasiassa jalkapalloa ja pelitaitojen hiomista. Sivuaineina olisi päivittäin muutama tunti yleissivistävää kouluopetusta.

Pentti Salin
Myllykoski

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat