Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n on tehtävä rakentavia uusia avauksia

Mielipide
 
Jukka Immonen

Vanhan mahtipuolueen Sdp:n alamäki jatkuu (HS Kotimaa 22. 6.). Vaaleista toiseen huono tulos selitetään samalla tavalla: "Viesti ei mennyt perille." Sitten luvataan tehdä seikkaperäinen analyysi vaalituloksesta.

Puolue on jatkanut entiseen malliin seuraaviin vaaleihin. Luotetaan, että "kyllä se siitä".

Ulkopuolisen tarkkailijan mielestä Sdp on jäänyt menneisyytensä vangiksi. Puolue luottaa ay-liikkeen voimaan ja tukeen – välillä niin voimakkaasti, ettei kuulija erota, milloin puhuu ay-liike ja milloin Sdp. Puolueen suurin ongelma on henkinen: kuinka niin sanottu jakopuolue uusiutuisi, kun uutta jaettavaa ei ole, kuten vuosikymmeniä sitten, kun Maalaisliitto ja Sdp jakoivat kasvun hedelmät kannattajilleen.

Äänestäjillä on lupa odottaa uudistuneen Sdp:n ulostuloa avauksilla, jotka oikeasti puhuttelevat, sillä ay-liikkeen arkistoista niitä on turha etsiä. Avausten punaisen langan tulisi olla taloudessa.

Puolueesta riippumatta tulevaisuuden julkisuutta hallitsee puolue, jolla on kyky tuoda uusia rakentavia avauksia, joilla maamme talous saadaan kasvu-uralle ilman vastakkainasettelua työntekijöiden ja työnantajien välillä.

Uusi hallitus on ottanut ohjelmaansa "tuottavuushypyn". Sen rinnalle toivon Sdp:n tuovan oman versionsa vastaavasta "tuottavuusloikasta".

Jukka Immonen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat