Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tähtiin kurkotteleminen voi synnyttää kipinän

Mielipide
 
Fida Kettunen

Kymppiluokan opettaja Minna Markkula totesi (HS Mielipide 23. 6.) opinto-ohjaajien kohtaavan haasteita, kun he tasapainoilevat oppilaiden unelmien ja todellisuuden välillä.

Olen samaa mieltä siitä, että opinto-ohjaajien tulee antaa nuorille totuudenmukaista ohjausta opintoihin ja uravalintojen tekemiseen.

On kuitenkin väärin arvioida nuoria ja heidän tulevia opintomahdollisuuksiaan pelkän peruskoulumenestyksen perusteella. Monet nuoret uskovat vahvasti omiin kykyihinsä ja tietävät mitä haluavat, mutta perhe, ystävät tai opinto-ohjaajat eivät usko näihin kykyihin.

Tähtiin kurkotteleminen voi synnyttää nuoressa kipinän opiskeluun ja motivoida työskentelemään aiempaa kovemmin, jotta tavoite saavutetaan. Tällöin nuori tarvitsee edes yhden aikuisen, joka tukee nuorta hänen pyrkimyksissään ja kertoo totuudenmukaisesti tavoitteen vaativuudesta.

Monilla kiinnostus opiskeluun syntyy vasta lukiossa tai jopa myöhemmin. Itse asiassa yliopistokin on täynnä opiskelijoita, jotka karsastavat kurssikirjojen lukemista ja tentteihin pänttäämistä. Kaikkia opiskelijoita kuitenkin yhdistää lukuinnon sijaan aito halu pyrkiä johonkin parempaan – liittyipä se sitten omaan itseen tai koko yhteiskuntaan.

Tärkeintä, mitä olen itse oppinut kolme vuotta yliopistoa käyneenä on se, että opintojen keskeyttäminen, urapolun vaihtaminen ja omien valintojen epäileminen kuuluvat kaikki opiskelijan elämään. Tärkeintä on kuitenkin yrittää ja asennoitua menestymään.

Fida Kettunen
opiskelija, Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat