Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsen ensisijainen paikka on kotona

Mielipide
 
Sakari Partinen

Saara Pääjärvi (HS Mielipide 24. 6.) antaa ymmärtää, että kansalaisten mielipiteet päivähoito-oikeuden rajoittamisesta ovat hataralla pohjalla: me tavalliset vanhemmat emme muka ymmärtäisi, mitä muutos merkitsee.

Lapsen ensisijainen hoitopaikka on aina oma koti. Kun vanhemmat menevät töihin tai opiskelemaan, kunta järjestää täksi ajaksi lapselle turvallisen hoitopaikan. Mitä korvaamatonta päiväkotimme tarjoavat alle kolmevuotiaille lapsille? Puolipäiväinen tai osaviikkoinen päivähoito-oikeus voidaan kohdentaa kolme–viisivuotiaille, jotka siitä myös eniten hyötyvät.

Yhteiskunnassa on aina perheitä, joiden tukitoimien tulee olla laajemmat, mutta vanhempien vastuuta lastensa hoidosta ei pidä koskaan kokonaan sosialisoida.

Lastentarhaopettajat ovat ryhtyneet puolustamaan nykyistä päivähoito-oikeutta osaksi itsekkäistä syistä. Heiltä näyttää unohtuneen se totuus, että "yksinkertaiset" vanhemmat ovat kautta historian hoitaneet omia lapsiaan kotona.

Valitettavasti pienelle osalle vanhemmista vastuun kantaminen on kovin vierasta ja he ovat valmiita vaikka ulkoistamaan lastensa hoidon yhteiskunnalle.

Sosiaalipuoli on kasvanut 50 vuodessa lähes rajattomasti, ja tähän äänestäjät haluavat nyt muutoksen.

Sakari Partinen
isä ja ukki, Sipoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat