Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verorahat eivät riitä edes välttämättömään

Mielipide
 
Pekka Pohjola
Guggenheim-voittajat seisovat ratkaisujensa takana
Guggenheim-voittajat seisovat ratkaisujensa takana
Nicolas Moreaun ja Hiroko Kusunokin mukaan Helsingin ranta tarvitsee tornin. Toimittaja: Noora Mattila, Kuvaus: Sabrina Bqain.

Vaaleilla valitut Helsingin päättäjät ovat saaneet kaupungin veronmaksajilta oikeuden päättää yhteisten verovarojen käytöstä. Heillä on juridinen ja moraalinen velvollisuus pyrkiä käyttämään näitä varoja lakien velvoittamalla ja kaupungin asukkaiden enemmistön haluamalla tavalla.

Päättäessään yhteisten rahojemme käyttökohteista valtuutettujen tulee aina miettiä, kuinka välttämätöntä on toteuttaa harkinnassa oleva asia. On pohdittava, mitä seurauksia on sillä, että verorahojamme käytetään – tai jätetään käyttämättä – kyseiseen kohteeseen. Kuinka hyvin päätös rahojen käytöstä edistää niiden velvoitteiden toteutumista, jotka laki ja asetukset määräävät kunnalle.

Muun muassa kaupungin asukkaiden ikäjakautuman kehitys asettaa nyt ja tulevaisuudessa päättäjille kovat paineet selviytyä pakollisista velvoitteistaan nostamatta veroäyriä.

Jos nykyisessä tilanteessa yhteisillä verorahoilla tulisi osittainkin kustannettavaksi sellainen sinänsä kannatettava mutta ei välttämätön kohde kuin Guggenheimin museo, se johtaisi väistämättä veroäyrin nostoon.

Olisi hienoa, jos museon arkkitehtuurikilpailun voittanut ehdotus toteutuisi yksityisten lahjoittajien myötämielisyyden turvin. Lisäapua voisi tuoda samanlainen kansalaiskeräys, jolla tuettiin lastensairaalan rakentamista.

Nyt verorahat kun eivät näytä riittävän edes välttämättömiin käyttökohteisiin, kuten kouluihin ja päiväkoteihin Lauttasaaressa, missä näiden tilojen puute on katastrofaalinen.

Pekka Pohjola
Lauttasaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat