Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Museo vahvistaisi Helsingin henkeä

Mielipide
 
Michael MacBrien
Guggenheim-voittajat seisovat ratkaisujensa takana
Guggenheim-voittajat seisovat ratkaisujensa takana
Nicolas Moreaun ja Hiroko Kusunokin mukaan Helsingin ranta tarvitsee tornin. Toimittaja: Noora Mattila, Kuvaus: Sabrina Bqain.

Keskustelu arkkitehtuurista menee helposti yksityiskohtiin, ja varsinainen asia unohtuu. Ratkaisevaa on kokonaisvaikutelma – jopa tiedostamaton. Tähän tapaan: "Kun näin hänet, tiesin heti, että hän on minulle se oikea."

Kuten kaikissa suurissa kaupungeissa, joissa on klassinen arkkitehtoninen kulttuuri, myös Helsingissä tarvitaan maamerkkejä, jotka rikkovat normia ja siten samalla vahvistavat sitä. Helsingissä tällaisia maamerkkejä ovat esimerkiksi päärautatieasema ja Eduskuntatalo.

Suunnittelukilpailun voittanut ehdotus Guggenheimin museoksi on tässä mielessä esimerkillinen. Se ei ole Helsingille tyypillinen uusklassinen vaan syvästi suomalainen rakennus. Se kertoo Suomesta, suomalaisista ja suomalaisesta maisemasta. Siitä huokuu rauhallinen harmonia.

Tästä museosta ei koskaan tule uutta Bilbaota, koska Helsingin arkkitehtoninen ja kulttuurinen jalanjälki on liian vahva. Museosta ei koskaan tule Helsingin symbolia, mutta siitä tulee osa kaupungin henkeä. Se houkuttelee muualta ihmisiä Helsinkiin koskettamaan tuota henkeä.

Michael MacBrien
toimitusjohtaja
European Property
Federation (EPF)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat