Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Rikkaat katujat" eivät ansaitse syytesuojaa

Mielipide
 
Paavo Salonen

Edesmennyt Veikko Vennamo kääntyisi varmaankin haudassaan, jos kuulisi hallituksen suunnittelemasta poikkeuslaista. Lailla annettaisiin veropetoksiin syyllistyneille, varoja ulkomaille piilottaneille rikkaille syytesuoja ja jopa roimat lisäverojen alennukset (HS Kotimaa 26. 6.).

Kansalaisten tulee olla yhdenvertaisia lain edessä. Ei voitane pitää perustuslain mukaisena, että Suomen varakkaimpiin ryhmiin kuuluvat henkilöt asetetaan lakien ja kaiken vastuun yläpuolelle – vieläpä taannehtivalla lainsäädäntömenettelyllä, mikä on länsimaisten oikeusperiaatteiden vastaista.

Verohallinnon saamien tietojen mukaan parikymmentä suomalaista on vienyt muun muassa Liechtensteinin veroparatiisiin varoja jopa 40–50 miljoonaa euroa. Ei ole siis kyse mistään tavallisista matti meikäläisistä vaan ilmeisestikin esimerkiksi suurien yritysten omistajista.

Tarkoituksena on jopa salata rikoksiin syyllistyneiden nimet. Nimien paljastuessa saattaisi käydä ilmi, että moni asianosaisista on voinut puhua hyvinkin kauniisti Suomen talouden, tuottavuuden, tehokkuuden ja hyvinvoinnin puolesta, vaikka on todellisuudessa toiminut mitä pahimpana isänmaan petturina.

Rikosvastuusta armahdusta ja veronalennusta koskevat perustelut ontuvat myös siksi, että petoksella hankitut varat tai ainakin suurin osa niistä voitaisiin saada takaisin täysimääräisine veronkorotuksineen vuonna 2018, jolloin verohallinto aloittaa automaattisen tietojen vaihdon veroparatiisien kanssa.

Halutaanko pitää kiirettä, jotta isokenkäiset rikolliset pääsisivät kuin koira veräjästä?

Paavo Salonen
valtiotieteen maisteri, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat