Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös työaikojen pidennys on lapsilta pois

Mielipide
 
Carita Linden-Lahti

Monet hallituksen talouden sopeuttamistoimet kohdistuvat lapsiperheisiin. Tuottavuuden kasvattamisen nimissä on myös ehdotettu työajan pidentämistä – ehkä ymmärtämättä, kuinka sekin vaikeuttaisi etenkin lapsiperheiden ja lasten asemaa.

Kuten moni muukin pääkaupunkiseudulla asuva, kulutan päivästäni useita tunteja työmatkoihin. Tästä johtuen ehdin viettää arki-iltoina vain pari tuntia pienten lasteni kanssa. Kun kotityötkin lohkaisevat ajasta osansa, jokainen hetki on kullan arvoinen.

Työajan pidennys olisi ensisijaisesti pois siitä lyhyestä ajasta, jonka saan viettää lasteni kanssa. Se tarkoittaisi väkisinkin vielä pidempiä päiväkotipäiviä ja koululaisille pidempiä aikoja yksin kotona.

Olen pitänyt itseäni uraäitinä, mutta jossakin kohtaa minun on arvioitava, pystynkö yhdistämään täysipainoisen uran ja vanhemmuuden niin, että voin olla läsnä lapsilleni muulloinkin kuin viikonloppuisin. Monen meistä työpäivä jatkuu jo nyt kirjaamattomina ylitöinä sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan.

Carita Linden-Lahti
Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat