Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Havainnekuvan pitäisi esittää museo ihmisen näkökulmasta

Mielipide
 
Henry Korpilinna

Guggenheimin museon arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotus on esitetty havainnekuvassa samasta katselukulmasta kuin sotapäälliköiden suunnitelmat: ilmasta. Kuvakulma on väärä yleisön houkuttelemiseksi museon ystäviksi, sillä me emme ole lintuja. Me emme tule museoihin, teattereihin, kouluihin tai kulttuurikeskuksiin helikopterilla. Me tulemme kävellen, pyörällä, raitiovaunulla, metrolla, bussilla tai veneellä.

Näemme elämämme aikana hyvin vähän taivasarkkitehtuuria, koska jalkamme ovat painovoiman vuoksi maassa. Taivasarkkitehtuuri palvelee vain sotaherroja, joille erityisen muotoiset rakennukset ovat kriisiaikoina sopivia kartan lukemiseen.

Uutisoinnissa ilmakuva pitäisi esittää vain pikkuruudulla ja suurempi havainnekuva sellaisesta kulmasta, joka edustaa ihmisen todellisuutta. Kun Myllypuron vanha ostoskeskus kaadettiin ja tilalle rakennettiin valoisampi kokonaisuus, ensimmäisessä havainnekuvassa uusi rakennelma nähtiin maan tasolta, metroaseman suunnalta kuvattuna. Sellainen kuvakulma vastaa todellisuuttamme.

Henry Korpilinna
kuvataiteilija, Rautavaara

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat