Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaatikaa uuden teknologian pienipäästöisiä autoja

Mielipide
 
Ville Tolvanen

Helsingin Sanomissa (Lauantai 27. 6.) oli koeajojuttu erään suuren autonvalmistajan uutuusmallista. Jutussa tuotiin hyvin esille, että kyseiseen – jatkossa ilmeisen suosittuun – automalliin ei ole lainkaan saatavilla pienipäästöistä ahdettua bensiinimoottoria tai sammutusautomatiikkaa bensiinimoottorien yhteyteen, saati erillistä hybridimallia.

Vanha teknologia ja siitä johtuvat suuremmat hiilidioksidipäästöt eivät ole tätä päivää minkään merkkisessä tai -kokoisessa uudessa henkilöautossa, jos tavoitteena on vähentää tieliikenteen kasvihuonepäästöjä. On myönteistä kehitystä, että Suomessa ensirekisteröityjen henkilöautojen hiilidioksidipäästöt ovat tätä nykyä keskimäärin jo alle 130 grammaa kilometrillä. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on aivan perustellusti keventämässä autoveroa siten, että veroale ei koske autoja, joiden päästöt ylittävät 140 grammaa kilometrillä.

Kuluttajat, vaatikaa ja valitkaa autokauppiailta entistä vähäpäästöisempiä autoja. Autokauppiaat ja maahantuojat, tehkää samoin autonvalmistajienne suhteen.

Ville Tolvanen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat