Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehäradan aikataulut syrjivät lännessä asuvia

Mielipide
 
Kari Kaurala

Kehäradan liikenne käynnistyy heinäkuun alussa. Radalla lienee merkittävä myönteinen vaikutus jopa valtakunnallisesti, kun yhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja Vantaan sisäiset yhteydet paranevat.

Kehäradan aikatauluissa on kuitenkin erikoinen epäkohta aamun ensimmäisten ja illan viimeisten vuorojen kohdalla. Arkisin kolme ensimmäistä vuoroa Helsingistä lentoasemalle ajetaan idän kautta, jolloin esimerkiksi Tikkurilasta vuorot lähtevät klo 4.19, 4.49 ja 5.19.

Ensimmäinen vuoro lännen kautta lähtee Helsingistä vasta 5.14 ja Myyrmäestä 5.30. Vastaavasti illan viimeinen vuoro lentoasemalta Myyrmäen kautta lähtee jo klo 23.27, kun Tikkurilan kautta pääsee tämän jälkeen vielä neljällä vuorolla, joista viimeinen lähtee klo 1.16.

Matka-aika lentoasemalle on Tikkurilan kautta 28 minuuttia ja Myyrmäen kautta vain neljä minuuttia pidempi, joten tätä ei voida pitää perusteluna. Länsihelsinkiläiset ja -vantaalaiset ovat itäpuolella asuvia heikommassa asemassa.

Eniten tämä tietenkin vaikuttaa lentoaseman alueella työskenteleviin ihmisiin. Sopii toivoa, että 10. elokuuta voimaan tulevissa aikatauluissa tämä epäkohta on korjattu. Muutos pystytään toteuttamaan nykyisellä vuoromäärällä eli ilman merkittäviä lisäkustannuksia.

Kari Kaurala
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat