Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sopimukset on pidettävä, jotta asuntopula ratkeaa

Mielipide
 
Lasse Männistö Pilvi Torsti

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) esitteli Vieraskynä-kirjoituksessaan (HS 26. 6.) keinovalikoimaansa Helsingin seudun asuntopulan helpottamiseksi.

Valtaosa Rehnin ehdottamista keinoista on jo aktiivisessa käytössä. Asuinalueiden omistusrakennetta sekoitetaan. Täydennysrakentaminen on merkittävä osa 5 500 uuden asunnon vuositavoitetta. Monet uudet alueet ovat Rehnin kaipaamia tiiviin ja korkean rakentamisen alueita.

Myös kaavoitusprosesseja on kehitetty, jotta kunnianhimoiseen vuositavoitteeseen on päästy. Toki prosesseja pitää edelleen parantaa ja tarpeettomia rakentamiseen liittyviä normeja purkaa. Tähän tarvitaan ministeri Rehnin ja koko valtioneuvoston paneutumista.

Rehnin esittämät keinot eivät kuitenkaan riitä. On ongelma, jos valtio ei pysy sopimuksissa, jotka on tehty pääkaupunkiseudun kuntien kanssa asuntopulan ratkaisemiseksi. Se rapauttaa luottamusta ja vesittää jo tehtyjä kaavoitussuunnitelmia.

Helsinki kasvaa huimaa 5 000–10 000 asukkaan vuosivauhtia. Asukkaiden nettotuloista kuluu asumiseen suurempi osuus kuin missään muualla Suomessa. Kasvupaineeseen vastaaminen on paitsi asukkaiden myös koko Suomen kilpailukyvyn näkökulmasta tärkeää.

Tarvitaan siis uusia asuinalueita toimivien liikenneyhteyksien päähän nykyisten asuinalueiden yhteyteen. Tällaisia suunnitelmia on esimerkiksi Meri-Rastilassa ja Malmin lentoaseman alueella, kun valtio lakkauttaa lentoasematoiminnan. Näiden alueiden rakentamista keskusta on vastustanut.

Tarvitaan uusia liikenneyhteyksiä ja niiden mahdollistamina täysin uusia asuinalueita. Tässä valtiolla on merkittävä rooli. Helsingin seudun kuntien ja valtion välillä on solmittu sopimus asuntotuotannon lisäämisestä. Valtio sitoutui toteuttamaan Pisararadan ja kunnat lisäämään asuntotuotantoaan.

On tärkeää, että valtio pitää kiinni sopimuksesta. Toivomme keskustan ottavan politiikassaan kaikki keinot käyttöön Helsingin seudun asuntopulan ratkaisemiseksi. Tärkein osoitus tästä olisi Pisararadan toteuttaminen sovitun mukaisesti.

Lasse Männistö
kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, Helsinki
Pilvi Torsti
Sdp:n Helsingin piirijärjestön
puheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat