Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin kenttä on voimavara

Mielipide
 
Seppo Sipilä

Lasse Männistö ja Pilvi Torsti mainitsivat pääkaupunkiseudun asuntopulaa käsitelleessä kirjoituksessaan (HS Mielipide 30. 6.) myös Malmin lentoaseman. Niin Helsingin kaupungin kuin elinkeinoelämän järjestöjenkin soisi harkitsevan tarkoin lentoaseman lakkauttamisen seuraamuksia.

Liikelennot ovat voimakkaassa kasvussa olevan ilmailualan nopeimmin kasvava segmentti. Keski-Euroopassa liike-elämä käyttää jo rutiinilla kaupunkien pieniä paikalliskenttiä ruuhkautuvien suurkenttien sijasta.

Lentoasemamme palvelevat lentoliikennettä vapaalla aikataululla. Ainut poikkeus on Helsinki-Vantaa, joka jo nyt edellyttää liikelennoilta ja muulta aikatauluttomalta liikenteeltä luvan anomista kiitotien käyttöön tunteja etukäteen.

Ainoa liikelentoja vapaalla aikataululla palveleva kansainvälinen lentoasema 150 kilometrin säteellä Helsingistä on Malmi. Se on myös maakuntien ainoa vapaan aikataulun ilmatie pääkaupunkiin. Tuore lentoliikennestrategia ei huomioi tätä lainkaan.

Pääkaupunkiseudulla on rakennusmaata loputtomasti. Malmin aseman merkitys liike-elämälle on tulevaisuudessa paljon suurempi kuin yhden lähiön.

Seppo Sipilä
tekniikan tohtori, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat