Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppisopimus perehdyttää asiakaspalveluun

Mielipide
 
Kari Viinisalo

Jouko Rönkä kirjoitti (HS Mielipide 1. 7.) siitä, miten hän sai hyvää asiakaspalvelua nuorelta lukkosepältä, joka oli opiskellut ammatin oppisopimuksella. Tässä kirjoittaja osui yhteen tärkeään työssä oppimisen vahvuuteen.

Toimiessani oppisopimusjohtajana monet haastattelemani eri alojen opiskelijat sanoivat, että oppisopimuskoulutuksessa he oppivat vanhemmilta konkareilta juuri asiakaspalveluun liittyviä asioita.

Eräs floristi totesi osuvasti, että oppisopimuskoulutuksessa näkee, miten muut työntekijät suhtautuvat asiakkaisiin. Kun asiakas hankkii kukkia esimerkiksi hautajaisiin, täytyy työntekijän säilyttää ammattimaisuus niin, että asiat tulevat hoidettua. Mutta asiakkaan pitää myös tuntea, että hänen surunsa tulee vastaanotetuksi. Floristin mukaan tällaisia asioita ei opita koulussa.

Oppisopimuskoulutusta ja työssä oppimisen osuutta ammatillisessa koulutuksessa olisikin vahvistettava, jotta osaamista saadaan parannettua. Esimerkiksi Saksassa oppisopimuskoulutusta pidetään yhtenä merkittävänä maan talouden menestystekijänä.

Kari Viinisalo
filosofian tohtori, psykologi, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat