Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Investointeihin tulee panostaa

Mielipide
 
Kari Kallonen

Vesa Kanniaisen ja Heikki Koskenkylän ehdotus (HS Vieraskynä 1. 7.) yhteisöverotuksen ja pääomatulojen – tässä tapauksessa osinkojen – uudistamisesta on rakenteeltaan toimivan oloinen, mutta mielestäni se edustaa puolustustaistelumallia. Tällä mallilla voidaan pitää yrityksiä Suomessa ja saada ehkä joitakin yksittäisiä yrityksiä lisää.

Tilanne on kuin torilla: kolme myyjää myy samoja perunoita eri hinnoin. Siltä, jonka hinta on edullisin, ostetaan. Jos näistä kallein (siis Suomi) päättää laskea hintojaan keskimmäisen tasolle, se ei paljon auta. Pitäisi mennä kilpailemaan edullisimman tasolle.

Tekstissä mainitut vertailumaat sekä ennen kaikkea Suomen teollisuuden kannattavuus ja yksikkökustannusten heikkous verrattuna kilpailijamaihin – puhumattakaan globaalista kilpailusta – on karmeaa todellisuutta. Kehittämällä esitettyä mallia Suomesta voisi tehdä oikeasti houkuttelevan investointikohteen. Mallia pitäisi viedä pidemmälle, ja kilpailukykyä parantavia toimia tulisi lisätä. Näin mallista ei tule sellaista, jolla yritetään vain pitää kiinni pois lähtevistä.

Kari Kallonen
teollisuusneuvos, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat