Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vammaisten voitava toteuttaa seksuaalisuuttaan

Mielipide
 
Marianna Ohtonen

Se, että vammaisjärjestöt eivät olleet mukana Helsinki Pride -kulkueessa (HS Kaupunki 28. 6.), ei tarkoita, että olisimme välinpitämättömiä vammaisten ihmisten seksuaalisuutta kohtaan tai ettemme halua ottaa siihen kantaa. HS:n jutusta sai puutteellisen kuvan vammaisjärjestöjen toiminnasta.

Kehitysvammaliitto tekee työtä sen puolesta, että kehitysvammaisilla ihmisillä olisi mahdollisuus toteuttaa seksuaalisuuttaan. Järjestämme muun muassa alan henkilökunnalle koulutusta seksuaalisuuden tukemisesta ja julkaisemme selkokielistä materiaalia seksiin ja ihmissuhteisiin liittyvistä asioista. Verkkosivuillamme on seksuaalineuvojan palsta, jolla hän vastaa kysymyksiin selkokielellä.

On totta, että kehitysvammaisia ihmisiä on joskus pidetty "ikuisina lapsina", joiden elämään seksuaalisuus ei kuulu. Nimenomaan tätä ajattelutapaa vastaan olemme jo pitkään tehneet työtä. Onneksi asenteet ovat muuttumassa.

Vammaiset seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat vähemmistön vähemmistö, ja puolustamme heidän oikeuksiaan. Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys kaikilla elämänalueilla ovat keskeisiä ihmisoikeuksia.

Tavoitteemme on, että vammaiset ihmiset olisivat muiden mukana niiden ihmisoikeusjärjestöjen agendalla, jotka ajavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuskysymyksiä. Esimerkiksi Seta on kiinnittänyt huomiota myös vammaisten näkökulmaan.

Marianna Ohtonen
toiminnanjohtaja
Kehitysvammaliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat