Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rautaesirippua pystytetään jälleen

Mielipide
 
Arto J. Heinämäki

Korkea-arvoisten venäläisten pääsyn kieltäminen Etykin 40-vuotisjuhlakokoukseen Helsinkiin ei palvele mitenkään Etykin henkeä ja maailmanrauhaa. Tietenkään ei pidä hyväksyä Ukrainan ja Krimin tapahtumia, mutta jatkuva jyrkkien pakotteiden itsepäinen soveltaminen ja käyttäminen kiristävät vain entisestään huonoa kansainvälistä tilannetta.

On vaikea uskoa, että kukaan haluaisi uutta rautaesirippua idän ja lännen välille. Tällaiset toimenpiteet johtavat juuri siihen suuntaan. Tuskinpa Suomi on geopoliittisesti, sotilaallisesti tai kauppapoliittisesti yhtään paremmassa asemassa, jos Venäjä eristetään täysin läntisestä maailmasta.

Takavuosien liennytys tuskin kuvaa enää kovin hyvin nykyistä maailmantilannetta, jossa Venäjä ottaa käyttöön uusia ohjusjärjestelmiä ja Nato aseistaa itäisiä jäsenmaitaan. Juuri vuoden 1975 Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssissa päästiin liennytyksen tielle.

Jatkuvassa kostonkierteessä ei ole nimeksikään Helsingin henkeä, se ei johda mihinkään. On suuri virhe estää merkittävien venäläisten osallistuminen Etykin juhlavuoden kokoukseen. Helsingin henkeä ei luoda pakottamalla eikä pakolla.

Suomi on tuskin koskaan pystynyt vaikuttamaan niin paljon maailmanrauhaan kuin vuonna 1975 Etykissä Helsingissä. Eikö juuri nyt olisi syytä vaalia silloin saavutettua arvokasta henkeä?

Arto J. Heinämäki
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat