Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuokra-asumisen tuet pitää kohdentaa oikein

Mielipide
 
Petri Muinonen

Kuvataiteilija Mika Natri herätteli (HS Mielipide 1. 7.) keskustelua asumistukien kautta köyhiltä rikkaille kanavoituvista tulonsiirroista. Pyrkimys on aiheellinen myös kulunäkökulmasta, koska yleisen, opiskelijoiden ja eläkeläisten asumistuen kautta veronmaksajilta siirtyy vuokranantajille lähes kaksi miljardia euroa vuosittain.

Ratkaisuehdotuksena Natri tarjosi, kuten moni muukin, julkisen vuokra-asuntotuotannon lisäämistä erityisesti kasvukeskuksissa. Elleivät kaupungit hanki maata pakkolunastusten keinoin ja perusta omia rakennusfirmojaan, resepti on väärä: juuri kasvukeskuksissa tonttien hinta ja gryndereiden ottamat katteet ovat korkeimmillaan.

Toimivampi ratkaisu on ensiksi inventoida kuntien vuokra-asujien asumistarpeet ja luopua kaksioiden tai suurempien asuntojen panttaamisesta yksinasujille. "Juuret" asuinalueella eivät ole syy heikentää muiden asunnonsaantimahdollisuuksia ja varsinkaan maksattaa tätä niin sanotusti ylileveää asumista veronmaksajilla.

Kehäradan ja pian myös länsimetron valmistuminen mahdollistaa työpaikkojen jakautumista laajemmalle erityisesti pääkaupunkiseudulla. Tätä kehitystä HSL:n tulisi tukea vahvistamalla poikittaisyhteyksiä ja laajemmalti kaupunkikeskusten asemaa bussilinjastoissa. Näin vähennetään asumisen painetta Helsingin niemellä.

Hallituksen tulisi myös vaatia asumistuen tarjoamista vain työssäkäyntialueittain edulliselle eikä kuntakohtaiselle asumiselle. Vuokra-asumisen tukia ylipäätään pitäisi leikata, ja senkin pelivaran voisi käyttää työn verotuksen vähentämiseen.

Tämä ei onnistune niin kauan kuin kunnat käyttävät asumistukea halpana vipuna kulutuksen ja veronmaksajien haalimiseksi alueelleen.

Petri Muinonen
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat