Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kohtuutta kehitysavun leikkauksiin

Mielipide
 
Antti Kujanpää

Helsingin Sanomat kertoi (1. 7.) Suomen hallituksen aikeesta leikata kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön tuesta ensi vuonna 43 prosenttia. Tukea saa nyt 22 kokenutta järjestöä, joille tämän tasoinen leikkaus aiheuttaisi kohtuuttoman tilanteen.

Järjestöt ovat sitoutuneet eri puolilla maailmaa useiden vuosien mittaisiin humanitäärisiin hankkeisiin, joilla lisätään terveyttä ja koulutustasoa sekä torjutaan köyhyyttä, tietämättömyyttä ja kurjuutta.

Kehitysavun vaikuttavuustutkimuksissa nämä järjestöt ovat saaneet jatkuvasti kiitettäviä arvioita.

Kyllä me ymmärrämme, että leikkaukset kohdistuvat melkein kaikkeen, kehitysapuunkin. Mutta kehitysavun leikkausten aikataulussa pitää ottaa aivan toisella tavalla huomioon tämän humanitäärisen työn pitkäjänteinen luonne ja vuosien mittaan luodut herkät yhteistyökuviot eri maissa.

Muuten yhdessä vuodessa tuhotaan kymmenien vuosien sitkeän työn tulokset ja yhteistyö, kun kehitysohjelmat joudutaan katkaisemaan äkillisesti varojen loppuessa. Leikkausten vaikutukset kohdistuvat miljooniin lapsiin, nuoriin ja naisiin.

Jos valtion budjetin 5–6 vuoden sopeuttamistarpeen arvellaan kokonaisuudessaan olevan noin 12–15 prosenttia, onko eettistä vähentää yhdessä vuodessa lähes puolet kansalaisten omilta järjestöiltä, jotka ponnistelevat maailman köyhimpien kanssa inhimillisemmän ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi?

Pientä kohtuutta, hallitus!

Antti Kujanpää
pappi, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat