Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huono synnytyskokemus seuraa äitiä pitkään

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Hyvinvointivaltioon pettynyt (HS Mielipide 28. 6.) kertoi huonosta synnytyskokemuksestaan. Ikäväkseni olen kokenut vastaavaa kesällä 2014 ensisynnyttäjänä täydessä Kätilöopiston sairaalassa.

On äiti erityisherkkä tai ei, käsittääkseni äidin terveys ja hyvinvointi olisi turvattava kuten vastasyntyneenkin. Kokemukseni mukaan tämä ei aina toteudu. Vaikka omalla kohdallani synnytys sujui hyvin, sen jälkeen asiat muuttuivat. Koin, etten saanut pyytämääni apua ja tukea, jota tarvitsin erityisen vaativassa uudessa elämäntilanteessa.

Ei ole yhdentekevää, miten synnyttävä äiti kohdataan. Säästöt ja kiire eivät saisi vaarantaa synnyttäjien hyvinvointia. Juuri synnyttänyt äiti ottaa vastuun lapsestaan. Mielestäni hyvinvointivaltiossa yhteiskunnan tulee ottaa vastuu siitä, että vastasynnyttäneellä on hyvät lähtökohdat lapsensa hoitamiseen.

Huonot kokemukset synnytyssairaalasta ovat yksi tekijä, jotka voivat johtaa synnytyksen jälkeisen masennukseen. Tämä on tullut esiin yllättävän monta kertaa tuntemieni äitien kertomusten kautta.

Äitejä on suojeltava
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat