Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiin tarvitaan miniasuntoja

Mielipide
 
Olli Lehtovuori

Vauraassa pääkaupungissamme on meneillään megasegregaatio: keskituloisellekin Helsingin asuntojen hinnat alkavat olla mahdottomia. Jätkäsaaren niin sanotun velvoiteautopaikan hinta on 50 000 euroa. Monella helsinkiläisellä nuorella ja vanhalla on pian lähtö edessä.

Helsingissä asuu rikkaita ja köyhiä. Sivistyskaupungin merkki on sen asukkaiden erilaisuus – ei Guggenheimin liikemiesten museon saaminen Helsinkiin.

Pääkaupunkiimme tarvitaan ripeästi pieniä ja halpoja asuntoja. Asunnon koko voisi olla alle 20 neliömetriä. Ympäristöministeriön asuntomääräyksissä tämä vähimmäiskoko on kuluttajansuojallinen: alle 20 neliömetrin asuntoa ei saa myydä asuinhuoneistona.

Talouden nyt hiipuessa kaikki keinot on otettava käyttöön: läpi vuoden asuttavat ekohenkiset siirtolapuutarhamökit Espoon Puolarmaarin tapaan sekä myös asuntovaunu- ja konttikylät.

Helsingin pohjoisille pientaloalueille voidaan täydennysrakentaa tuhansia miniasuntoja. Kaupungin tehtävä on antaa suosituksia omakotitonttien lisärakentamiseen. Uusissa yli sadan neliömetrin asunnoissa tulee voida erottaa sivuasunto pääasunnosta omalla sisäänkäynnillä.

Ruotsi näyttää meille esimerkkiä alle 25 neliömetrin asuntojen täydennysrakentamisen edistämisestä: tänä vuonna poistettiin turha byrokratia uudella Attefall-lainsäädännöllä.

Nyt on Suomen asuntoministerillä näytön paikka.

Olli Lehtovuori
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat