Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robotiikka mullistaa kaupunkien tulevaisuuden

Mielipide
 
Johannes Hirvaskoski

On hyvä, että HS:n pääkirjoituksessa (29. 6.) oli havahduttu robottiautoilun merkitykseen kaupunkisuunnittelulle. Kyse ei kuitenkaan ole vain kaupunkibulevardien päästöistä, vaan koko käsityksemme järkevästä yhdyskuntarakenteesta menee uusiksi.

Kun kumipyöräliikenne on saasteetonta ja kykenee samaan liikennesuoritteeseen murto-osalla nykyisestä ajoneuvokannasta, ei ole enää syytä pitää kiinni raiteisiin tukeutuvasta joukkoliikennemallista. Samalla on arvioitava, jääkö tiiviin yhdyskuntarakenteen ideaalista jäljelle muuta kuin korkea maan hinta keskuksissa.

Tänne saakka monenkaan keskustelijan ajatus ei kulje, sillä samalla kun vaaditaan uuden teknologian huomioimista vaaditaan myös miljardi-investointeja raskaaseen ja kalliiseen raideinfrastruktuuriin.

Robotiikka olisi osattava ottaa huomioon laajemminkin koko maan aluerakenteessa. Kun älykkäät koneet murtautuvat palvelusektorille, ne leikkaavat rajusti työvoiman kysyntää, eikä työpaikkakeskittymille ole enää tarvetta. Helsingin seudun tavoite 700 000 uudesta asukkaasta on menneen maailman ajattelua, samoin maa-alueen laajan hyödyntämisen mieltäminen peltorakentamiseksi.

Ennakkoluulojen sijaan tarvitaan todellista keskustelua tulevaisuudesta. Sitä on käytävä pääkaupunkiseudun valtuustoissa ja maan hallituksessa.

Johannes Hirvaskoski
kaupunginvaltuutettu (kesk), Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat