Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esteettömyys on myös rakentamisen laatua

Mielipide
 
Miro Reijonen

Anssi Kemppi nosti hienosti esille esteettömyyden tärkeyden (HS Mielipide 2. 7.).

Rakentamisen ja suunnittelun laadusta puhuttaessa esteettömyys ei yleensä kuulu laatukriteereihin. Tilojen suunnittelu on osa arkkitehtien ammattitaitoa. Esteettömyyden vastaiset soraäänet kertovat siitä, että ammattikunnan koulutus on jäänyt jälkeen kansakunnan tarpeista.

Jokainen meistä voi kohdata elämänsä varrella tarvetta esteettömyyteen. Vaatii toki vielä vuosikymmeniä, jotta asenteemme ja arvomme kehittyvät ymmärtämään asian.

Muuttuvien tarpeiden kohtaamisen avain alkaa kysynnän ymmärtämisestä, jotta tarjontaa voidaan kehittää vastaamaan kysyntää. On selvää, että arkkitehtiemme huiput osaavat suunnitella asuntoja tarpeita vastaaviksi ilman kalliita säännösten muutoksia. Koulutus vie maatamme eteenpäin, ja ymmärryksen lisääminen kasvattaa tulevaisuuden osaajia. Hallituksen viestiä voi vielä tarkistaa, jotta sanoma tähtää selkeämmin parempaan tulevaisuuteen.

Eriarvoisuuden keinotekoinen kasvattaminen yhdenvertaisuutta kaventamalla on paitsi lyhytnäköistä myös suuri virhe, josta laskun maksavat seuraavat sukupolvet. Toivon hallitukselle voimia kantaa vastuunsa kunnialla.

Miro Reijonen
Kumpula, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat