Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkibulevardit luovat toimivaa kaupunkia

Mielipide
 
Sameli Sivonen Otto-Wille Koste Santeri Nuotio

Sisäilma-asiantuntija Pertti Metiäinen ja erikoistutkija Jaana Halonen kauhistelivat uuden yleiskaavaluonnoksen kaupunkibulevardihankkeita (HS Kaupunki 28. 6.). Pelko liittyi liikenteestä aiheutuviin saasteisiin sekä meluongelmiin. Ratkaisuksi ehdotetaan muun muassa suojaviheralueiden säilyttämistä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että juuri suojaviheralueiden rakentaminen mahdollistaa muun luonnon säilyttämisen kaupungissa. Kaupunkibulevardeja tarkastellessa on hyvä tiedostaa, että ajonopeuksien laskiessa myös meluongelmat ja suoja-alueiden tarpeellisuus vähenevät.

Jos pienhiukkasmääriä puolestaan haluttaisiin vähentää, nastarenkaiden käyttöä tulisi rajoittaa ja autokannan uudistamista sähköautoihin nopeuttaa.

Tiistaina 30. kesäkuuta Helsingin kauppakamari tyrmäsi kaupunkibulevardit vedoten yrittäjien tarpeeseen saada autolla kulkevia asiakkaita liikkeisiinsä. Kaupunkibulevardit kuulemma muodostavat liikenteen sujuvuudelle ongelman, ja keskustan saavutettavuusongelmasta puhutaan usein.

Pelottelusta huolimatta bulevardit mahdollistavat nykyistä huomattavasti suurempien ihmisvirtojen siirtymisen keskustan palveluiden ääreen. Joukkoliikenne, pyöräily ja kävely voitaisiin järjestää tehokkaammin, jolloin suurempi ihmismäärä siirtyisi käyttämään näitä liikkumismuotoja. Myös ajoratojen kapasiteetti kasvaa, kun hitaampien nopeuksien ansiosta turvavälit lyhenevät ja teille mahtuu enemmän autoja.

Tehokkaampi liikenne ja kävelyyn kannustava, laajeneva keskusta lisäävät myös kauppakamarille tärkeitä asiakkaita – niin helpon saavutettavuuden parantuessa kuin myös keskusta-alueiden asukkaiden määrän lisääntyessä. Bulevardit mahdollistavat uusien liike- ja toimitilojen rakentamisen hyvin saavutettaville, tiiviisti asutetuille alueille.

Yksityisautoilun tulee olla mahdollista tulevaisuudessakin. Myös muita liikkumistapoja mahdollistavat bulevardit ovat hedelmällinen vaihtoehto Helsingin tulevaisuuden ja kaupallisen kehityksen kannalta.

Sameli Sivonen
arkkitehtiopiskelija
Otto-Wille Koste
rakennetun ympäristön opiskelija
Santeri Nuotio
arkkitehtiopiskelija, Aalto-yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat