Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin lentokentän ongelmat on ratkaistava

Mielipide
 
Vesa Niskanen

Malmin lentokenttään liittyy ongelmia ja epäselvyyksiä, jotka olisi nopeasti ratkaistava. Jotkin tahot näyttävät antaneen lupauksia kentän toiminnan jatkamisesta, joten liikenneministeriön olisi ensi tilassa ilmoitettava lopullinen kantansa tästä asiasta turhien spekulointien lopettamiseksi.

Malmin pienkoneet ovat kauan tuottaneet melusaastetta Helsingin yläpuolella. Itä-Helsingissä melua on joka päivä kauniilla ilmalla, ja asiantuntijatkin myöntävät koneiden melun ylittävän muun kaupunkimelun.

Nopeana ratkaisuna on määrätä lentokieltoalueita Helsingin taajamien – tai koko kaupungin – yläpuolelle. Näin myös vältyttäisiin ihmisuhreilta maassa, jos koneita syöksyy maahan.

Olen myös havainnut, että viime viikkoina Malmin koneet ovat lentäneet tavallista matalammalla. Esimerkiksi Itäkeskuksen kohdalla tätä näkee miltei päivittäin. Lentokorkeus näyttää olevan puihin ja kerrostaloihin verrattuna alle 200 metriä.

Finnavian mukaan lentoja valvotaan tarkasti, mutta veronmaksajilla on oikeus saada tarkempaa tietoa. Onko Finnavialla todella niin tasokasta teknistä laitteistoa, että näin matalalla lentäviä koneita voidaan seurata, vai perustuuko valvonta vain lentäjien ilmoitukseen? Puolueettoman tahon pitäisi nyt suorittaa tehostettua valvontaa. Joka tapauksessa sallittu minimikorkeus pitäisi olla paljon suurempi, jos taajamien ylilentoa ei muuten rajoiteta.

Vesa Niskanen
dosentti, Helsingin yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat