Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Yle lisäsi kuvahäiriöitä 80-luvun tv-kuviin?

Mielipide
 
Heikki Suominen

Yleisradio esittää televisiokanavillaan ennakkomainoksia ohjelmista, joissa käsitellään 1980-luvun elämää. Jostain syystä Yle on lisännyt näihin pieniin katkelmiin kuvahäiriöitä eli niin sanottuja räpsyjä. Onko tämän Ylen kiitos meille eläkeläisille, jotka teimme vuosikymmeniä sitten työtämme Ylen tekniikan puolella?

Voin vakuuttaa, että teimme kaikkemme, jotta kuvat ja äänet valmiissa ohjelmissa olisivat olleet moitteettomia. Saatoimme tehdä tuntitolkulla töitä, jotta jokin virhe saataisiin eliminoitua. Tästä on hyvänä esimerkkinä juuri nähty tv-sarja Myrskyluodon Maija. Kuvat eivät räpiköineet, ja näyttelijät osasivat artikuloida repliikkinsä todella hyvin. Puheista sai selvää vaivatta. Sitä vastoin uusia ohjelmia joutuu katsomaan usein tekstitettynä teksti-tv:stä, kun sanoista ei saa selvää.

Myrskyluodon Maijan ohjaaja Åke Lindman ei vaatinut yksin näyttelijöiltä hyviä suorituksia – hän vaati myös tekniikalta osaamista ja hyvää jälkeä. Siitä todistaa myös lopputulos. Näin Ylessä toimittiin aikaisemmin.

Heikki Suominen
eläkkeellä Ylestä, Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat