Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulevaisuus on tiiviissä kaupunkirakenteessa

Mielipide
 
Sami Niemelä

Johannes Hirvaskoski kirjoitti (HS Mielipide 6. 7.) robotiikasta ja sen tuomasta muutoksesta kaupunkeihin.

Robotiikka todellakin mullistaa kaupunkien tulevaisuuden, mutta ehkä hieman eri tavalla kuin Hirvaskoski visioi. Itsestään ajavien autojen mukana kasvaa myös jakamistalous. Liikenteestä tulee palvelu, ja erilaiset kulkuneuvot toimivat jaettuina verkostoina.

Oman auton omistamisesta tulee harvinaisempaa ja kalliimpaa. Tämä näkyy jo nyt kaupunkilaisten kulutuskäyttäytymisessä. Pitkien etäisyyksien päässä oleminen on toki edelleen mahdollista, mutta se on tehotonta, hidasta ja mahdollisesti yhä kalliimpaa.

Sen sijaan tuotantotyön edelleen automatisoituessa sekä palvelu- ja tietotyön roolin kasvaessa yhteydet muihin ihmisiin tulevat entistä tärkeämmiksi. Tämä ajaa ihmisiä edelleen kulttuurin, palveluiden ja toisten ihmisten luo kasvukeskuksiin.

Raideliikennekään ei katoa. Päinvastoin liikenteen automatisoinnin myötä vuorovälit tihenevät ja raideliikenteestä tulee entistä tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää.

Kun parkkipaikat ja moottoritiet näin käyvät kaupunkialueella tarpeettomiksi, Helsingin seudulle vapautuu arvokasta rakennusmaata. Se kiihdyttää tiiviin kaupungin rakentamista ja asukasluvun kasvua entisestään.

Maailman tulevaisuus on resurssitehokkaassa yhteiskunnassa ja tiiviissä kaupungeissa.

Sami Niemelä
luova johtaja, yrittäjä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat