Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaalinen paine juomiseen on kova

Mielipide
 
Pertti Sane

Hesarissa keskustellaan taas alkoholista ja alkoholismista. Minulla on hyvin läheisiä kokemuksia kummastakin, sillä olin itsekin vähällä ajautua kierteeseen. Minun ja läheisteni onneksi ymmärsin hypätä kelkasta pois – aivan itse – ilman mitään kommervenkkejä tai tukia.

Tässä päästäänkin asian ytimeen. Vertaistuki voi olla "syvältä". Minulle se oli vain kavereiden tukea ryyppäämisen jatkamiselle. Sanon kavereiden, koska ne harvat ystävät, jotka ovat jäljellä, ymmärsivät, missä mentiin. Jos olisin etukäteen tiennyt, millainen sosiaalinen paine tulee, kun joku ilman lääkärin määräystä päättää jättää kuningas alkoholin, olisi se varmaan jäänyt tekemättä. Kaveripiirini onkin vaihtunut 98-prosenttisesti tästä "vertaistukiryhmästä".

Suomalainen ei voi jättää viinaa, ellei ole sairas tai hullu tai tule uskoon. Nyt raittiutta on takana yhdeksän vuotta. Minulla on yhä työ ja sama ihana perheeni. Terveyteni on loistava, ja saan nauttia uusista ystävistäni ja matkoistani. Päivääkään en vaihtaisi takaisin edelliseen elämään.

Pertti Sane
Sipoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat