Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Team Finland tehdään maailmalla, ei Suomessa

Mielipide
 
Anu Laitila

Helsingin Sanomien pääkirjoitus (6. 7.) arvosteli Team Finland -verkoston toimivuutta. Myös eri puolilla maailmaa toimivat Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ovat etsineet ratkaisua siihen, miten sinänsä hyvä yhteistyömalli voisi toimia luontevammin ja tehokkaammin.

Menestystä ei voi ohjata ulkopuolelta. Onnistunut yhteistyö edellyttää sitoutuneita kumppaneita ja vahvaa tahtoa. Siksi meidän toimijoiden kannattaakin suhtautua Team Finlandiin ennen kaikkea ajattelutapana ja työskentelymenetelmänä.

Instituutit edistävät suomalaisen tutkimuksen ja taiteen kansainvälistymistä. Maakuvatyö lähtee aina kiinnostavista sisällöistä. Verkostoissa toimiminen on instituuttien perusedellytys. Jotta maakuvatyö voi onnistua, on saatava kohdemaan kansalaiset innostumaan ja yhteistyökumppanit sitoutumaan. Instituuteilla onkin yleensä erinomainen vainu maan käytännöistä ja kulttuurista. Tätä hiljaista tietoa ei ole vielä kyllin hyödynnetty.

Suomen päässä Team Finland -yhteistyön on läpäistävä kaikki hallinnonalat siten, että tavoitteita ja rahoitusta on helppo seurata. Miten Finpron ohjelmat toimivat? Mikä on instituuttien tehtävä? Miten Team Finland -toimijat työskentelevät kohdemaissaan? Näistä kysymyksissä olisi ainekset vuosittaiselle, laajalle tapaamiselle.

Instituuteilla ja lähetystöillä on omat tehtävänsä ja profiilinsa, ja juuri siitä syystä ne täydentävät ja tukevat toisiaan. Kulttuuri ja liike-elämä voivat aidosti hyötyä toistensa näkökulmista ja osaamisesta.

Instituuteille on esitelty Team Finlandista toistaiseksi lähinnä viestinnän keinoja. On aika mennä pintaa syvemmälle ja luoda yhteisiä, konkreettisia tavoitteita kohdemaista käsin. Suomella on kaikki edellytykset onnistua, kun valta ja vastuu jaetaan tekijöille itselleen.

Anu Laitila
johtaja
Suomen Viron-instituutti, Tallinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat