Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vienninedistämisohjelma tarvitsee sisältöä

Mielipide
 
Sampsa Saralehto

Pääkirjoituksessa (HS 6. 7.) todettiin, että Team Finlandin yhteispeli on sekavaa. Tämän ovat asiaa seuranneet ammattilaiset tienneet jo jonkin aikaa.

Pelkkä vetävä otsikko ei riitä, vaan tarvitaan sisältöä ja rahaa. Vanha järjestelmä ajettiin alas, eikä uutta saada toimimaan. Jossakin jokin mättää pahasti.

Varsin kummalliseksi asian tekee se, että kysymys on valtion rahoittamasta toiminnasta. Ovatko työtä tekevät orgaanit muuttuneet valtioksi valtion sisällä? Eivätkö ministeriöt voi toimia avoimesti yhteistyössä? Jos ongelmat ovat liian suuria, vaihdetaan tekijät.

Yritysten on itse sitouduttava kansainvälistymiseen. Vasta tämän jälkeen yhteiskunta voi auttaa tässä prosessissa. Kansainvälistyminen ja vienninedistäminen eivät ole pelkästään näyttäviä ministerien ja valtiojohdon vetämiä matkoja, tarvitaan myös arkipäiväistä puurtamista ja sitoutumista.

Uuden hallituksen on syytä tarttua tähän teemaan aivan tosissaan, sillä kaikissa juhlapuheissa Suomi elää kansainvälisestä vaihdosta. Pk-yritykset on saatava mukaan tähän prosessiin. Jos mitään muuta ei keksitä, asetetaan jälleen kerran kunnollinen selvitysmies tekemään nopea analyysi ja toimivat johtopäätökset. Tämän lisäksi valtiovallan on turvattava resurssit.

Sampsa Saralehto
valtiotieteiden tohtori, Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat