Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen kesäkuu ei sovi koulunkäyntiin

Mielipide
 
Tiina Aaltonen

Teija Sutinen vaati kolumnissaan (HS 8. 7.) kesälomakuukausien nytkäyttämistä eteenpäin. Hänen mielestään koulut alkavat nykyisin harmittavan aikaisin elokuun alussa. Sutinen esitti, että koulu päättyisi kaksi viikkoa myöhemmin ja alkaisi vastaavasti myöhemmin.

Jäitä hattuun. Toisin kuin Etelä- ja Keski-Euroopassa, täällä Pohjolassa valoisuus lisääntyy alkukesällä, ja sitten illat alkavat pimetä. On kohtuutonta vaatia koululaisia keskittymään koulutyöhön yhtään nykyistä pidempään. Valkenevissa kesäilloissa on vaikea saada lapsia ja nuoria ajoissa nukkumaan. Väsyneille oppilaille viimeiset kouluviikot eivät olisi tehokasta opiskeluaikaa, vaan koulut olisivat lähinnä lasten säilytyspaikka. Elokuussa taas aamut ja illat alkavat olla kylmiä, ja ilmassa on syksyn tuntua, vaikka päivisin lämmintä olisikin.

Auringon kierto määrittää vuoden kulun, määrittäköön se myös koululaisten lomat. Sen sijaan ihmettelen, miksei kouluvuotta voisi tiivistää aloittamalla sen myöhemmin elokuussa. Ennenkin opittiin, vaikka koulu alkoi vasta syyskuun alussa.

Tiina Aaltonen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat