Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tervehdys, parahin kesä

Mielipide
 
Teemu Ruuskanen

Olen Sinua odottanut jo toukokuusta lähtien, missä Sinä olet?

Koko talven olen Sinua odottanut, suunnitellut. Rakennan veneen, jotta kalastan kesällä paljon. Poltan itseni auringossa, ihan vain sen takia, kun se on mahdollista. Syön mansikoilla mahani löysäksi, ai sitä iloa huussissa kärpästen suristessa korvissa. Ahmin uusia perunoita. Syön mansikoita perunoilla. Ja päinvastoin. Pyydän kaupan hyllyt tyhjäksi tomaattisillistä ja ahdan lusikalla sitä myös kaverin napaan.

Heitän lapset pihalle, sandaalit ja sortsit jalassa, koska on kesä. Pissikööt naapurin marjapuskiin, ei kesällä vaippoja tarvita. Illalla putsaan hiekat pois lapsista vesiletkulla.

Kasvimaa. Ai kun se viheriöi nätisti, tomaatit paistuvat, kurkut venyvät, lantut turpoavat, porkkanat hakevat pituutta, herneet leviävät. Siellä se silmä lepää. Aamukasteen kostea nurmi varpaideni alla, sen viileys tunkeutuu jalkoja myöten ylöspäin ihanasti alkavan hellepäivän kunniaksi.

Huurteisen kaljan kondenssipisarat valuvat tuopin kyljessä kesäterassilla. Kylmän kaljan solahdus kurkusta alas ja humalan hento puraisu tuntuu kitalaessa. Lyhyet kesämekot. Avonaiset topit. Niiden kantajia ihailen läpi kesän aurinkolasit silmillä.

Vene seisoo rannassa, madot ovat routarajan alapuolella, uistimet kaupan hyllyllä. Ihon vaaleus taistelee kilpaa hankien loiston kanssa.

Mansikat eivät koskaan kypsyneet, huussissa istun yksin, ilman kärpästen surinaa. Perunat vei halla. Tomaattisillilaivat jäivät satamiin. Kaverin napakin jäi rauhaan.

Heitin lapset pihalle haalareissa, ilman vaippoja, pissikööt haalariin, se lämmittää kylmällä ilmalla. Naapurin marjapuskatkin kutistuvat. Vesiletku on jäässä. Puutarha pysyi mustana, tomaatit taimena, kurkut espanjalaisina. Lanttu sentään turpoaa. Porkkanat paleltuivat. Herneet söin alumiinitölkistä.

Yön hallan viilentämä neulasmatto takapihalla pistelee ja kylmää varpaita. Terassit pysyivät kiinni, kalja jäätyi lasiin. Kurkkuun koskee. Sain flunssan. Naiset kulkevat villahousut jalassa turpeina eskimoina. Kompuroin aurinkolasit päässä jatkuvasti.

Kirjoitin tämän haalarit päällä, Sinä et koskaan tullutkaan.

Teemu Ruuskanen
Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat