Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Solidaarisuus katoaa, kun arvostus puuttuu

Mielipide
 
Missä arvostus

Vaikka työnantajani on tehnyt suuret voitot, työntekijöitä irtisanottiin tuotannollisista syistä. Kun osa työnantajista on pakotettu vähentämään työntekijöiden määrää taloudellisista syistä, työnantajani käyttää hyväksi yt-trendiä.

Olen opiskellut omalla ajallani ja kehittänyt sellaista osaamista, josta työnantajani hyötyisi. Olen ilmaissut halukkuuteni viedä osaamistani työnantajani käyttöön ja innostunut uudesta oppimastani. Uusilla osaamisalueillani ei näytä olevan mitään painoarvoa. Tämä vaikuttaa pahasti työmotivaatiooni. Etsin nyt uutta työpaikkaa ja työnantajaa.

Työpaikallani on paljon poissaoloja, ja sairastelen itsekin usein. Työuupumusta on ollut, ja ilmapiiri on lannistunut. Haluamme tehdä parhaamme, mutta pelkäämme työpaikkojemme puolesta siitä huolimatta, että tavoitteet täyttyvät.

Välillä työnantajamme pyrkii motivoimaan meitä tarjoamalla kuohuviiniä. Näihin istujaisiin voi kuulua johtajan puhe organisaation arvoista. Niihin on kirjattu ihmisarvoinen kohtelu, jonka en näe toteutuvan käytännössä.

Tiukassa tilanteessa voisin olla valmis joustamaan eri tavoin, jos kokisin saavani arvostusta osakseni. En esimerkiksi vaatisi jokaista sairastettua lomapäivää takaisin, vaikka siihen olisi oikeus. Nykyisen työnantajani kohdalla tätä solidaarisuutta ei ole niin kauan kuin olen pelkkä kuohuviinilasillisella säädeltävä numero tuotantoyksikössä.

Missä arvostus?
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat