Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Köyhiltä leikkaaminen ei ole kestävää kehitystä

Mielipide
 
Maura Ryömä

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) piti Seinäjoen Tangomarkkinoilla puheen (HS.fi 10. 7.), joka välitettiin suorana lähetyksenä puoleen miljoonaan kotiin.

Tiilikainen käsitteli puheessaan yllättäen kestävää kehitystä. Hän päätyi vielä yllättävämmin väittämään, että hallituksen leikkauspolitiikan kohdistamisen tasaisesti kaikkiin yhteiskuntaryhmiin täyttäisi sosiaalisen kestävyyden kriteerit.

Köyhyyden poistaminen ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistäminen ovat aina olleet kyseisen käsitteen keskeisintä sisältöä. Köyhimpien väestöryhmien tukien pienentäminen ei voi siten olla kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Euroopan neuvosto huomautti Suomea keväällä jo toisen kerran siitä, etteivät Suomen perussosiaalietuudet täytä Euroopan sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia. Uusi hallitus ei kuitenkaan piitannut asiasta vaan alkoi heti suunnitella tukien pienentämistä vielä entisestään.

Myös sosiaali- ja terveysministeriön vuosien varrella julkaisemista raporteista käy ilmi, ettei perusturva riitä monissa tapauksissa edes välttämättömäksi katsottujen perustarpeiden tyydyttämiseen. Pienimmät sosiaaliturvaetuudet ovat vain puolet summasta, joka tarvitaan kohtuulliseksi katsottuihin vähimmäiselinkustannuksiin.

Asumis- ja toimeentulotuen kaltaiset lisätuet parantavat joidenkin tuensaajien elinoloja, mutta heidänkin tulonsa jäävät silti usein vain 70 prosenttiin riittäväksi katsotusta vähimmäisturvasta.

Maura Ryömä
Suonenjoki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat