Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko velkaantumisen pelko vaarallista?

Mielipide
 
Tapio Eskelinen

Anna-Riikka Kauppisen ja Juhana Venäläisen Vieraskynä-kirjoitus (HS 10. 7.) hämmensi mutta herätti ajatuksia. Toki erilaisia mielipiteitä pitää olla. On kuitenkin hämäävää väittää, että velkaantumisen pelko vaarantaisi demokratian.

Kuten kirjoittajat totesivat, velasta puhuminen voi vedota myös niihin, joita leikkaukset koskettavat. Apua tarvitseva voikin olla kaukaa viisas. Hän voi ymmärtää, että jatkuva ja lisääntyvä rahankäyttö saattaa johtaa siihen, että myöhemmin vähäisempikin apu menetetään.

On toki hyväksyttävää, että varmistamme kaikkien käyttökelpoisten vaihtoehtojen valinnan mahdollisuuden. Eräs vaihtoehto on, että valitaan velkaantumisen pelko ja sen mukainen toiminta. Ymmärrän, että se valittiin eduskuntavaaleissa. Enemmistö valitsi siis säästämisen demokratian turvaamiseksi.

Nyt pitää huolehtia, ettei valittua vaihtoehtoa tuomita toreilla. Olen huolestunut siitä, että monella taholla vanhan menon puolestapuhujat ovat hyvässä vauhdissa. Demokratia vaatii, että vaalien tulosta kunnioitetaan.

Tapio Eskelinen
Riihimäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat