Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiakaslähtöisyyttä verkkosivuille

Mielipide
 
Eero Suominen

Yritin etsiä erään autoliikkeen verkkosivuilta liikkeen aukioloaikoja. Etsin monesta paikasta, mutta en löytänyt vastausta.

Monen yrityksen nettisivut tukevat käsitystä siitä, että olemme niin sanottuun insinööriajatteluun mieltynyt kansa, jolle asiakaslähtöisyys on outo, jopa vastenmielinen ajatus. Yritysten nettisivut ovat usein laajoja ja täynnä tuoteinformaatiota. Niistä myös huokuu levottomasti vilkkuvien kuvien ja tekstien ohella omien tuotteiden ja palvelujen ylistys.

Tästä tuotelähtöisyydestä tulisi siirtyä asiakaslähtöiseen ajatteluun. Siinä lähtökohtana ovat asiakkaan kysymykset ja tarpeet sekä mahdollisuus löytää etsimänsä vastaus mahdollisimman vähällä vaivalla ja ajankäytöllä. Ratkaisu tähän on asiakaslähtöisten hakusanojen käyttö – ne syyt, jotka saavat asiakkaan kiinnostumaan yrityksen palveluista.

Yritykseni antaa palautetta asiasta autoliikkeelle kilpistyi sähköpostiosoitteeseen, jota ilman palaute ei mene perille. Oman sähköpostiosoitteen antaminen puolestaan johtaa loputtomaan mainosviestien vastaanottamiseen, jota on suorastaan mahdoton pysäyttää.

Eero Suominen
diplomi-insinööri, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat