Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työpaikkoja tulee luoda uudella tavalla

Mielipide
 
Olli Vento

Uutiset Salon suunnalta ovat murheellisia. Kun niitä miettii rinnakkain yhteiskunnassa käytössä olevien ja kaavailtujen toimenpiteiden kanssa, tulee olo, ettei käynnissä olevien muutosten suuntaa tunnisteta vielä tarpeeksi.

Ihmistyötä pyritään vähentämään, ja automaation määrä kasvaa. Samalla kerrotaan, että halutaan luoda työpaikkoja. Miten tämä on toteutettavissa maailmassa, joka muuttuu nopeasti uudenlaiseksi?

Yrittäminen ei kannata ilman liikeideaa ja kunnon kysyntää. Mutta miten paljon pienyrityksille jää tilaa uudenlaisessa maailmassa? Supistuuko alue, jolta ennen löytyi ratkaisuja?

Jos suuret toimijat vähentävät ihmistyötä ja pienyrittämisen tilakin supistuu, miten yhteiskunnat pidetään elävinä ja ihmiset siinä mukana? Entä miten suurtenkaan toimijoiden tuotteille riittää ostovoimaa, jos monet ihmisistä putoavat toimivan kokonaisuuden ulkopuolelle?

Pitäisi tiedostaa, että käsillä on murroskohta, jossa on löydettävä aidosti uusia ratkaisuja. Kannattaisiko esimerkiksi jakaa työtä useammille, jotta yhteiskunta ylipäätään pysyisi toimivana? Mitä muita keinoja olisi?

Muutoksen tarve on tunnistettava, jotta uudistus voisi lähteä liikkeelle. Oletan, että meillä ihmisillä on riittävästi kekseliäisyyttä löytää asiaan ratkaisuja.

Olli Vento
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat