Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotalaivat voitaisiin valmistaa Suomessa

Mielipide
 
Hannu Sarvanne

Kotimaansivujen (HS 11. 7.) mukaan "Uusista sotalaivoista paljastui puutteita".

Italiasta tuleva, koko 250 miljoonan euron alusluokka joutuu korjattavaksi. Uusissa Katanpää-luokan miinantorjunta-aluksissa on ilmennyt teknisiä ongelmia. Ne vaativat muutoksia, jotka Merivoimat salaa. Aluksia on kolme. Niiden toimitukset ovat olleet vuosia myöhässä.

Suomessa osattaisiin suunnitella ja tehdä laivoja, ja työtuntien määrä olisi varmaankin sama kuin Italiassa. Tekemällä laivat Suomessa saisimme tänne kipeästi tarvittavaa työtä.

Sotalaivojen hinta ei ole tärkeä siinä mielessä, että niillä tehtäisiin liiketoimintaa.

Jos laivat tehtäisiin Suomessa, ne olisivat meille tuttuja ja siten nopeammin ja helpommin huollettavissa, korjattavissa ja jatkokehitettävissä.

Me myös tunnemme itse parhaiten merialueemme ja puolustus- ja valvontatarpeemme. Lisäksi Suomessa suunnitellun laivan strategiset asiat saadaan paremmin pidettyä pois yleisestä tiedosta.

Ei suomalaisten sotalaivojen tarvitse olla ehdotonta maailman huippuluokkaa, koska sodan mahdollisuus on pieni. Eri asia ovat sellaiset sotatarvikkeet, joiden kehittämiseen ja valmistamiseen Suomella ei ole edellytyksiä, kuten hävittäjälentokoneet.

Hannu Sarvanne
insinööri, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat