Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eikö opiskelijalla saa olla lainkaan omaisuutta?

Mielipide
 
Petteri Hänninen

Mikähän järki on siinä, että Kelan tulovalvonnassa otetaan tuloina huomioon luovutusvoitot mutta ei huomioida samana vuonna syntyneitä luovutustappioita? Sehän on periaatteessa sama kuin että yrityksen liikevoitoksi laskettaisiin suoraan liikevaihto.

Joku voisi tietenkin naputtaa, että aika pieniä ongelmia, jos kerran on omaisuutta olemassa. Mutta eikö voitaisi sitten sanoa suoraan, ettei opiskelijalla saa olla omaisuutta?

Ei saa olla sitä pienen pientäkään pesämunaa, jolla ehkä jonain päivänä saisi jonkinlaisen asuntolainan. Eikä missään nimessä saa omistaa osakkeita. Rahasto-osuuksien kanssahan tällaista ongelmaa ei olisi ikinä tullut, mutta auta armias, jos haluat itse huolehtia omaisuudestasi. Tähän huolehtimiseen nyt vain kuuluu se, että osakkeilla käydään kauppaa.

Kelan mukaan minulla on paljon tuloja, koska sieltä täältä on kertynyt luovutusvoittoja. Todellisuudessa osakesalkku on pysynyt jotenkuten tasapainossa, ja olen myös myynyt paljon huonosti menestyviä osakkeita pienellä tappiolla. Tämä kuuluu normaaliin salkunhoitoon.

Kysynkin siis uudestaan: miksi ainoastaan luovutusvoitot otetaan huomioon, ja miten minun olisi pitänyt tulla toimeen rahoilla, joita en ole koskaan nähnyt?

Petteri Hänninen
elintarviketieteiden kandidaatti Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat