Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monta hyvää asumisen hanketta jatketaan

Mielipide
 
Kimmo Tiilikainen

Hallitusohjelma painottaa asuntopolitiikkaa. Parempi työllisyys ja talouskasvu ovat yksi hallituksen viidestä strategisesta tavoitteesta. Asuntokannan uudistaminen, asuntokysyntään vastaaminen ja rakennusalan kilpailun lisääminen palvelevat tätä tavoitetta.

Keskustelussa on esiintynyt huolta monien hyvien hankkeiden puolesta. Anssi Kemppi (HS Mielipide 2. 7.) ilmaisi huolensa esteettömyysvaatimusten lieventämisestä.

Hallitusohjelma on muutosohjelma. Siihen kirjattujen asioiden lisäksi monia hyviksi havaittuja käytäntöjä jatketaan.

Esimerkiksi ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma jatkuu. Ennusteiden mukaan vuonna 2030 Suomessa on jo lähes 1,5 miljoonaa yli 65-vuotiasta. Ohjelma pyrkii parantamaan ikääntyneiden asumisoloja siten, että he voivat asua kodissaan niin pitkään kuin mahdollista – ikääntyneen oma terveydentila ja toimintakyky huomioon ottaen. Tavoitteena on ennakoiva päätöksenteko esimerkiksi kuntien toiminnan ja talouden suunnittelussa.

Esteettömien uusien asuntojen rakentaminen on edullisempaa kuin korjaustyöt jälkikäteen. Säädöksien on kuitenkin palveltava myös tarkoituksenmukaisuutta. On etsittävä uusia käytäntöjä esteettömälle rakentamiselle. Rakennussuojelun ei myöskään tule olla jarruna esteettömyydelle, esimerkiksi hissin rakentamiselle.

Työ asunnottomuuden taltuttamiseksi jatkuu, kun asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn keskittyvä Aune-toimenpideohjelma vuosille 2016–2019 käynnistetään.

Käytännön työn on oltava entistä ennaltaehkäisevämpää, ja koko palvelujärjestelmäkin kaipaa uudistamista. Pidän erittäin tärkeänä, että asuntotuotannon lisäämisen ohella jatketaan työtä niin ikääntyvien kotona asumisen mahdollistamiseksi kuin asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksikin.

Kimmo Tiilikainen
maatalous- ja
ympäristöministeri (kesk)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat