Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autoveromenettely syrjii osaa veronmaksajista

Mielipide
 
Olavi Guttorm

Uusi hallitus aloittaa toimintansa uudenlaisella tulonsiirtomenettelyllä. Autoveron alentaminen kohdistetaan vähäpäästöisiin autoihin, mikä on sinänsä kaikin puolin hyväksyttävää. Sen sijaan tapa, jolla autoveron alentaminen rahoitetaan, on uudenlaista tulonsiirtomenettelyä: muut autoilla ajavat maksavat pääosin vähäpäästöisiä autoja ostavien autoveron alentamisen.

Onkohan menettely täysin kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun ja perustuslain hengen mukainen? Menettelyä, jossa saman veromuodon sisällä tehdään tarkistuksia toisten hyväksi ja toisten tappioksi, olisi syytä selvittää laillisuusnäkökulmasta.

Kansalaisten yhdenvertaista kohtelua loukkaavat myös nykyiset raippaverot. Jos riittävän syvällisesti ajatellaan, myös progressiivinen tuloverojärjestelmä on samalla tavalla loukkaava. Nämä menettelyt koituvat tosin nykyisen hallituksen poliittiseksi rasitukseksi vain, jos hallitus jatkaa menettelyä tai kiristää sitä.

Vaikuttaa myös siltä, että uusi hallitus on mahdollistamassa kunnille oikeuden määrätä nykyistä vapaammin nimenomaan vapaa-ajan asuntojen kiinteistöveron korottamisesta.

Jos näin käy, on mielestäni kysymys vapaa-ajan kiinteistöjä omistavien syrjimisestä muihin kiinteistöjä omistaviin verrattuna. Tämäkään menettely ei ole kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun eikä perustuslain hengen mukainen.

Olavi Guttorm
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat