Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finpron tehtävä on tuoda kasvua Suomeen

Mielipide
 
Outi Torniainen

Finpron entinen toimitusjohtaja Tapani Kaskeala arvosteli mielipidesivulla (8. 7.) Finpron uudistusta ja yritysten kansainvälistymispalveluiden nykytilaa.

Finpro auttaa edelleen suomalaisia yrityksiä kansainvälistymisen eri vaiheissa tiiviissä yhteistyössä yrittäjien ja elinkeinoelämän järjestöjen, kauppakamareiden, ministeriöiden, Tekesin, Finnveran, ely-keskusten ja Suomen kulttuuri-instituuttien kanssa. Finpro myös houkuttelee ulkomaisia investointeja ja edistää matkailusektorin kasvua. Tarjoamme maksuttomia kansainvälistymispalveluitamme yrityksille 54 maassa, ja asiantuntijoillamme on kokemusta kotimaisesta ja kansainvälisestä yritystoiminnasta.

Finpro uudisti toimintaansa ja luopui maksullisesta konsulttitoiminnasta viime vuonna kyetäkseen vastaamaan paremmin erityisesti pk-yritysten tarpeisiin. Uusi toimintamalli tarjoaa pk-yrityksille maksutonta tukea nopeammin ja joustavammin.

Uudessa verkostomaisessa toimintamallissamme asiantuntijamme Suomessa ja maailmalla neuvovat yrityksiä ja auttavat niitä löytämään yhteistyökumppaneita.

Suomalaisyritysten kansainvälistymistä ja kasvua vauhditetaan myös Finpron vetämien eri toimialojen kasvuohjelmien avulla. Niissä on mukana jo yli 1 000 suomalaisyritystä. Uusia ohjelmia on käynnistynyt tänä vuonna 30.

Esimerkiksi kolme vuotta toimineen meriteollisuuden ohjelman avulla 50 suomalaisyritystä on tehnyt kauppaa 800 miljoonan euron arvosta Brasilian meriteollisuusmarkkinoilla.

Samankaltaisia tuloksia odotamme Food from Finland -elintarvikevientiohjelmalta, jonka tavoitteena on elintarvikeviennin kaksinkertaistaminen kolmeen miljardiin euroon ja 5 000 uuden työpaikan synnyttäminen elintarvikesektorille vuoteen 2020 mennessä.

Finpron tehtäviin kuuluu myös maailmalla avautuvien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen. Verkostomme on kuluvan vuoden aikana tunnistanut 360 erilaista markkinamahdollisuutta, joihin sopivaa tarjontaa suomalaisyrityksillä olisi.

Suomalaisten yritysten kansainvälistyminen ja kasvu, ulkomaisten investointien houkuttelu ja ulkomaisten matkailijoiden virran kasvattaminen Suomeen on tärkeää juuri nyt EU-alueen haastavan taloustilanteen sekä Venäjän markkinoihin liittyvien haasteiden vuoksi.

Outi Torniainen
viestintä- ja markkinointijohtaja
Finpro

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat