Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työtön nuori jää ilman apua

Mielipide
 
Huolestunut vanhempi

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on ahertanut henkilökohtaisesti Microsoftin katastrofin kanssa ja luvannut työttömäksi jääville toimintaohjelman. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) sen sijaan ilmoitti heti alkumetreillä, että työllistämismäärärahat ovat loppuneet.

Mitä siis tekevät ne tuhannet keskiasteen oppilaitoksista valmistuneet, joiden on ollut vaikea työllistää itseään edes kesätöillä ja joiden nyt pitäisi joko saada oman alansa harjoittelupaikka tai päästä jatko-opintoihin?

Seuraan kahta tällaista hakijaa kotioloissa. Normaali sinnikäs yritteliäisyys ei enää auta. TE-toimiston yhteyshenkilöä ei tavoita, apua on toimistolta turha anella. Ainoa, mitä toimisto on saanut aikaan, ovat pakollisiin tilaisuuksiin tulevat kutsut, jotka saapuvat postitse kyseisen tilaisuuden jälkeen. Kun tilaisuuteen ei ole osallistunut, työttömyyskorvausten maksaminen katkeaa. Asian selvittelyyn kuluu liian paljon aikaa myös TE-toimistolta.

Mitä hallitus aikoo tehdä näiden syrjäytymisvaarassa olevien nuorten suhteen? Jo lyhyt työttömyys on nuorelle tuhoisaa. Jos ajatellaan vain rahaa – kuten nykyisin tavataan tehdä –, elinikäinen syrjäytyminen on yhteiskunnalle taloudellinen ja sosiaalinen aikapommi.

Huolestunut vanhempi
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat