Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten työllistämistä on helpotettava

Mielipide
 
Kari Väisänen

Huolestunut vanhempi (HS Mielipide 15. 7.) oli huolissaan nuorten työttömyyden vaikutuksista. Jo lyhyt työttömyysjakso on nuorelle myrkkyä. Nyt koulutamme osan nuorista suoraan työttömiksi, syrjäytymisputkeen.

Paljon parjatut Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin (kok) hallitukset eivät voi olla syyllisiä kaikkeen. Hallitus yritti helpottaa nuorten työllistymistä muun muassa nuorisotakuun avulla. Kokeilussa on ollut paljon muutakin, kuten nuorten palkkatuki eli Sanssi-kortti. Nyt uskomme käytännönläheisen oppisopimuskoulutuksen voimaan.

Julkisen ja yksityisen sektorin toiminnot eivät kohtaa asiassa, joka on elintärkeä koko yhteiskunnalle. Uusien selvitysten ja byrokraattisten viilausten sijaan pitäisi kuunnella itse työllistäjiä eli yrityksiä sekä nuoria.

Yritykset palkkaisivat mielellään lisää nuoria, jos se olisi helpompaa ja houkuttelevampaa. Erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille uuden työntekijän palkkaus on iso asia. On siis päästävä eteenpäin niin koeaikojen pidennyksissä, palkkojen määrittelyssä kuin verohelpotuksiin liittyvissä asioissa.

Nuorisotyöttömyys ei vähene erilaisilla kampanjoilla ja hyvällä tahdolla. Nuoret itse olisivat usein tekemään töitä lähes ilmaiseksi, ainakin aluksi, jos joku vaan palkkaisi heidät – edes määräajaksi.

Kari Väisänen
toimitusjohtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat