Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juuri synnyttäneen vaimoni hätää ei tunnistettu

Mielipide
 
Onnellinen isä

Osa äideistä on kokenut henkisen hoidon riittämättömäksi synnytyssairaalassa (HS Mielipide 28. 6. ja 6. 7.). Myös meidän perheemme kokemukset olivat samanlaisia.

Äidin maniasta psykoosiin ja masennukseen edennyt sairastuminen, josta kirjoitin HS:n mielipidesivuilla 24. huhtikuuta, alkoi Kätilöopistolla kesällä 2014.

Synnytystä seuranneena päivänä minulle tuli tunne, ettei vaimollani ole kaikki hyvin. Tunne vahvistui perheosastoajan kuluessa.

Yritin kertoa huonosta olosta hoitajille. Sairaus oli minulle uusi, enkä osannut kuvailla tilaa tarkasti ja oikeilla termeillä. Hoitajilta tuli ohjeeksi, että äidin mielentila on herkkä, joten halaile vaimoasi paljon. Minä tyydyin tähän ja ajattelin, että kyllä se olo kotona helpottaa, kun päästään omaan rauhaan, pois osaston kiireestä.

Kotiuduimme kolmen perheosastopäivän jälkeen. Jo samana iltana vaimoni tila meni entistä huonommaksi, vaikka en sitä silloin ymmärtänyt. Seuraavana päivänä palasimme Kätilöopistolle, kun tilanne oli pahentunut entisestään.

Toimme näytille äidin, joka kävi niin kovilla kierroksilla, että vastaanottanutta lääkäriä pelotti. Mukana ollut täti pystyi kertomaan, kuinka tila oli päivän kuluessa huonontunut, ja vakuuttamaan, että hätä on todellinen.

Nyt vaimoni tila ymmärrettiin. Tapasimme sairaalan psykiatrin, ja sain vaimoni oikean hoidon piiriin.

Synnytyskokemus oli molemmille vanhemmille ihana. Kätilö osasi toimia tilanteessa todella hyvin, varsinkin kun kyseessä oli synnytyspelkoinen äiti.

Hoitoaikaa kuitenkin varjosti se, ettei vaimoni hätää aluksi ymmärretty. Mieleen jäi myös perheosaston kiireinen ilmapiiri. Osastoaika oli ensisynnyttäjälle liian lyhyt.

Onnellinen isä
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat